WORKSHOPS

Deze cursus wordt speciaal aangeboden voor mensen die te maken hebben (gehad) met psychotrauma. Trauma kan zich op diverse manieren nestelen in je fysieke lichaam waardoor het onveilig kan voelen om met je aandacht daarheen te gaan. In deze yogalessen wordt er rekening gehouden met de kwetsbaarheid die bij psychotrauma kan komen kijken. De nadruk ligt tijdens de lessen niet op het correct uitvoeren van een beweging, maar meer op de innerlijke ervaring van de deelnemer. De focus verschuift hierdoor van extern naar intern. Dit maakt het mogelijk om te gaan waarnemen wat je voelt in je fysieke lichaam. Doordat er in deze lessen vrijheid is om zelf keuzes te maken, kan dit het gevoel van autonomie vergroten en het gevoel van zeggenschap over jezelf. Tijdens de lessen worden houdingen niet gecorrigeerd en is er geen sprake van fysiek contact.  Trauma informed yoga kan helpen bij:

  • Meer aanwezig zijn in het hier en nu
  • Het nemen van zelfstandige keuzes
  • Het leren spannen en ontspannen van spieren
  • Contact maken met je lichaam
  • Het gevoel van autonomie vergroten

Deze Trauma Informed Yoga cursus wordt aangeboden voor vrouwen en is een reeks van acht lessen. Er is een minimum van vier deelnemers. Een aanrader is dat je een eigen behandelaar hebt. De yoga kan triggerend zijn en dan kan het prettig zijn als je hiermee terecht kan bij je behandelaar. De Trauma Informed Yoga is bedoeld als aanvulling op je eigen behandeling en niet als hoofdbehandeling. Wanneer je interesse hebt om deel te nemen, willen we je eerst uitnodigen voor een korte (vrijblijvende) kennismaking met Sarah via Zoom. In dit gesprek kijken we samen of deze cursus aansluit bij je hulpvraag en kan je eventuele vragen stellen. Je kan contact opnemen met Sarah via info@atlasyoga.nl

Over Sarah:

Mijn naam is Sarah Zygmuntowicz: yogadocent en voormalig sociotherapeut in de GGZ. Als yogadocente heb ik een achtergrond in de Vinyasa Yoga en heb ik de Trauma Sensitive Yoga 20 hr foundational workshop gevolgd bij Esther van der Sande (Trauma Sensitive Yoga Nederland). Zowel als deelnemer van deze lessen als organisator heb ik de positieve effecten kunnen ervaren van deze yogavorm.  Naast het geven van yogalessen, ben ik werkzaam geweest als sociotherapeut in een GGZ instelling voor verslaving en psychiatrie. Hier heb ik deze yogavorm aangeboden aan cliënten die in opname waren.