YOGADOCENTEN

Ontmoet onze docenten, hun achtergrondverhalen, motivatie en ervaring.

Kate

Kate begon 12 jaar geleden met het geven van yoga – ze begon als een twintig iemand op zoek naar wat gemoedsrust en vond het vanaf het begin geweldig. Nadat ze had ervaren hoe blij het haar maakte, besloot ze haar carrière te veranderen in Body Work en fysiotherapie te studeren om een eenvoudige no-nonsense beweging te integreren met de zachte stroom van yoga. Yoga en gezondheid en een goed gevoel zijn waar ze het meest om geeft en wat ze haar studenten graag biedt. Echte zelfzorg gebaseerd op liefhebben wie je bent en het laten werken.

Sophie

Sophie ziet yoga en meditatie als een mooi dagelijks ritueel om balans te vinden in de hedendaagse drukte. Yoga helpt haar om terug te komen bij haar innerlijke wijsheid en kracht. Haar eerste motivatie om met yogales te beginnen was vooral om fysiek fitter en soepeler te worden, maar sinds haar opleiding en opgedane ervaring is het tegenwoordig vooral de body & mind connectie en spirituele kant van yoga waar zij steeds meer verdieping in zoekt. Daarnaast heeft zij een opleiding gevolgd tot natuurvoedingskundige en is gespecialiseerd in plantaardige voeding. Gezonde voeding, yoga & meditatie zijn volgens Sophie mooie basiselementen voor een gezonde lifestyle.

Irene

Irene geeft al enkele jaren yogalessen. Voor haar is yoga een geweldige manier om te ontsnappen aan het hectische tempo van de dag en om alle aandacht en tijd voor zichzelf te hebben. Dat is ook de basis voor haar yogalessen – focus op het kalmeren van de geest en volledig opladen. Het maakt niet echt uit hoe de houding er ‘uitziet’, maar wat de houding jou ‘brengt’!

Hilde 

Opgroeiend in een grote stad was het de yogaruimte waar Hilde zich het meest rustig voelde en veel van haar tijd doorbracht. Yoga leerde en leert haar nog steeds haar gevoel en intuïtie als leidraad te nemen voor de keuzes in haar leven. In de lessen die zij inmiddels zelf verzorgt staat (weer) leren voelen in het eigen lichaam centraal. Zodat op den duur niet de yogaruimte, maar het lichaam zélf de rustige veilige plek wordt waar steeds ontspanning ervaren kan worden, hoe druk het erbuiten ook is. Wees welkom om samen te oefenen!

Sandra

Na het afronden van twee hoofdstudies aan het Muziekconservatorium in Maastricht en het uitvoeren en vooral lesgeven van muziek gedurende meer dan 20 jaar, ontdekte Sandra dat Poweryoga haar tweede passie was en besloot ze om ook leraar te worden voor zowel Power Yoga als Ashtanga Vinyasa Yoga.  Ze doet vooral de twee dingen waar ze van houdt.  Elke dag een grote glimlach en steeds meer leren.

Marie Josie

Marie-José begon 15 jaar geleden met het geven van yoga, omdat ze de vruchten wil doorgeven die yoga haar heeft gebracht. En dit is nog steeds haar motivatie. Ze verspreidt heel veel liefde, puurheid en energie in de kamer. Ron van der Post en Robert Swami Persaud zijn haar leraren. Bovendien zijn haar familie haar dagelijkse goeroe’s!

Irina

Irina is een yogadocent met een achtergrond in medische biologie en een doctoraat in neurowetenschappen. Ze geeft sinds 2014 yogalessen. Irina combineert yoga-kennis met een wetenschappelijke benadering in haar lessen. De les begint met ademhaling, zachte beweging, aandacht en stem – het verkennen van het individuele pad naar optimale gezondheid en balans

Sarah

Sarah heeft een voorliefde voor yoga met een dynamische flow, dus vandaar dat ze al snel bij vinyasa yoga terecht kwam. Naast yoga werkt Sarah ook in de psychiatrie en verslavingszorg en geeft ze sinds 2019 ook yoga voor mensen met complexe traumaklachten. In Sarah haar lessen hoef je niks: het belangrijkst is om te gaan voelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

 

Masja

Marsja begon in 2005 met yoga en merkte al snel hoe veel het haar bracht: Niet alleen lichamelijke maar ook mentale ruimte, lichtheid, energie en kracht. Na vele cursussen en workshops te hebben gevolgd begon zij met de Vinyasa yoga docentenopleiding met de behoefte om zich nóg meer te verdiepen in de yoga. Het lesgeven, haar leerlingen, haar eigen practice en het blijven studeren en leren geven haar zo veel energie, inzichten en plezier! Het starten van de 3-jarige Iyengar yoga docentenopleiding in 2014 was een logische volgende stap. Masja geeft met energie en veel aandacht voor haar leerlingen les. Zij vindt het belangrijk dat iedereen een dynamische yogales kan doen, ongeacht leeftijd, flexibiliteit of conditie.

Annabel

Annabel komt uit Barcelona en al toen ze klein was, had ze een passie voor de ontwikkeling van het lichaam en hoe het werkt. Ze begon in 2008 aan de drie jarige Iyengar yoga opleiding. Yoga staat voor Annabel voor plezier en ze kan er erg van genieten. In het begin genoot ze met name van de fysieke effecten zoals kracht, flexibiliteit, energie en de revitalisering van haar lichaam. Vervolgens realiseerde ze zich dat yoga haar ook een staat van rust en mentale sereniteit biedt. Haar passie voor de ontwikkeling van het bewustzijn via het lichaam geeft ze vorm door middel van yoga en ook door dans. Annabel is een open en vrolijk persoon en als docent ze geeft met plezier les, met veel persoonlijke aandacht voor haar studenten.

Denise

“Yoga is mijn passie en met een paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn beide Yoga docenten en ik weet niet beter dan dat yoga bij mijn leven hoort.

Ik kan me geen leven zonder yoga voorstellen en mijn doel in het leven én als yoga docente is het zoveel mogelijk mensen in contact brengen met yoga. Naast het lichamelijk en geestelijke is het wat mij betreft een moment om jezelf te laten spreken op een ontspannen en soms wat  confronterende manier.

Met mijn rust en kennis hoop ik mensen te begeleiden daar waar ze het nodig hebben door te luisteren, voelen en te ervaren in het moment.”