YOGADOCENTEN

Ontmoet onze docenten, hun achtergrondverhalen, motivatie en ervaring.

Annabel

Annabel komt uit Barcelona en al toen ze klein was, had ze een passie voor de ontwikkeling van het lichaam en hoe het werkt. Ze begon in 2008 aan de drie jarige Iyengar yoga opleiding. Yoga staat voor Annabel voor plezier en ze kan er erg van genieten. In het begin genoot ze met name van de fysieke effecten zoals kracht, flexibiliteit, energie en de revitalisering van haar lichaam. Vervolgens realiseerde ze zich dat yoga haar ook een staat van rust en mentale sereniteit biedt. Haar passie voor de ontwikkeling van het bewustzijn via het lichaam geeft ze vorm door middel van yoga en ook door dans. Annabel is een open en vrolijk persoon en als docent ze geeft met plezier les, met veel persoonlijke aandacht voor haar studenten.

Annemieke

Na 10 jaar yogabeoefening, filosofie- en mindfulnesscursussen en een Vipassana retreat vond Annemieke in de Inner Axis methode van Max Strom de handvatten om zichzelf écht tot rust te brengen. De inzichten en oefeningen die haar hielpen haar eigen slaapprobleem en stressklachten te verminderen, deelt zij nu met veel bevlogenheid met studenten. Met haar nuchtere lesstijl nodigt ze je uit in te checken, te vertragen en spanning los te laten.

foto Antoinette 1718 (002)

Mijn naam is Antoinette, ik heb diverse yoga opleidingen gedaan in Nederland en in het buitenland (oa. hatha, vinyasa, raja en yin yoga teacher training) en ben sinds 2014 gediplomeerde docente. In 2017 heb ik tevens een Pilates opleiding gedaan. Daarna heb ik mijn kennis verdiept met meer dan 1000 uur aan opleidingen en workshops en bijna 8 jaar leservaring. De ontmoetingen op de mat, met jezelf, met de cursisten, het ontladen, het opladen, het verbinden, het leren en verder groeien, ik vind het helemaal fascinerend!

arti

Mijn naam is Arti.
Ik kreeg de kans geboden om volledig voor mijn dromen te gaan dus die heb ik ook genomen, want wat is nou mooier dan met liefde en passie je leven te delen.
Sinds een tijdje geef ik Yin, Stoelyoga, Yogalates en Hatha yoga.
In mijn vrije tijd verdiep ik me in gezond en verantwoord eten en veilige gebruiksproducten, waarbij mijn filosofie is, dat om in balans te zijn, ook onze levensstijl gebalanceerd moet zijn. Een gecontroleerde combinatie van biologische en niet-biologische voeding en producten. Ik vind het boeiend om kennis te maken met de levensstijl van anderen en wissel daarbij graag kennis en gedachten uit met elkaar.
Uit eigen ervaring weet ik welke uitdagingen het leven zoal kan brengen. De verleiding om na en drukke dag op de bank neer te ploffen en er niet meer vanaf te komen totdat het bedtijd is. Of juist mezelf te verliezen in de verplichtingen en geen prioriteit aan mezelf te geven. Yoga is perfect voor mijn leven. Het daagt mij zowel fysiek als psychisch uit om mijn grenzen te vinden, te respecteren en waar nodig te verleggen. Het geeft mij energie, heerlijke ontspanning en bovenal discipline.

HILDE 2

Opgroeiend in een grote stad was het de yogaruimte waar ik me het prettigst voelde en veel van mijn tijd doorbracht. Yoga leerde en leert me nog steeds om mijn gevoel en intuïtie als leidraad te nemen voor de keuzes in mijn leven. In de lessen die ik inmiddels zelf verzorg staat (weer) leren voelen in het eigen lichaam centraal. Ik gebruik hiervoor de Inner Axis methode van Max Strom en de pareltjes die ik tegenkom in mijn andere passies, Qi Gong en dans.
Mijn doel is om je te helpen steeds meer de eigen wijsheid van je lichaam aan te boren. Zonder druk, adem voor adem. Zodat op den duur niet de yogaruimte, maar het lichaam zèlf de rustige, veilige plek wordt waar ontspanning ervaren kan worden. Hoe druk het erbuiten ook is.
Weet je heel welkom om samen te oefenen!

IRENE square

Irene geeft al enkele jaren yogalessen. Voor haar is yoga een geweldige manier om te ontsnappen aan het hectische tempo van de dag en om alle aandacht en tijd voor zichzelf te hebben. Dat is ook de basis voor haar yogalessen – focus op het kalmeren van de geest en volledig opladen. Het maakt niet echt uit hoe de houding er ‘uitziet’, maar wat de houding jou ‘brengt’!

KATE square

Kate is yogajuf sinds 2007. Ze startte als Vinyasa juf en stroomde in 2008 door naar Critical Alignment Yoga. Ze leerde dankzij yoga meer over zelfcompassie en hoe je concreet goed kan zorgen voor je lijf. De lessen zijn een mix van yoga, fysio en mindfulness met een flinke dosis humor.

Michelle

Sinds mijn 20e heb ik verschillende vormen van yoga beoefend. Ik geloof ook dat een specifieke yogavorm past bij een (levens)fase. Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met yin yoga en voelde ik vrijwel direct dat dit een vorm is die ik zelf door wil geven. Sinds de zomer van 2022 krijgt dit avontuur steeds meer vorm na afronding van de yin yogaopleiding. Mijn yin yogales heeft altijd een thema, bij voorkeur passend in de tijd van het jaar. Ik vind het fijn om mensen tijdens de les te inspireren en meer mee te geven dan alleen de yogahoudingen. Naast het creëeren van een rust- en ontspanningsmoment stimuleer ik om de yogahouding te gebruiken om je unieke lichaam beter te voelen en toe te laten wat er aan de oppervlakte komt. Yin yoga is voor iedereen en dat vind ik zo mooi aan deze vorm van yoga!

Mieke

Yin yoga gaf Mieke een mooi balans in haar “drukke” zijn en leerde haar om soms zelfs een stapje terug te nemen en te luisteren naar lichaam en geest. Mieke heeft een passie voor yin yoga en zocht haar verdieping in de 200hr Yin Yoga opleiding waardoor ze nu haar passie met anderen kan delen.

WhatsApp Image 2022-10-18 at 16.09.16

Vanuit de sport- en massagewereld neem ik, naast een grote glimlach, veel anatomische kennis mee. Sport en bewegen is niet meer weg te denken uit mijn leven. Lange tijd ben ik werkzaam geweest als Fitness coach en inmiddels doe ik alleen maar wat ik het allerleukste vind. Namelijk lesgeven. Wat begon met groepslessen van Les Mills gebaseerd op kracht en uithoudingsvermogen, vond ik steeds meer mijn weg in Body en Mind. Inmiddels ben ik onderdeel van het trainerteam Les Mills Bodybalance NLBE en heb ik een grote liefde gevonden in Yoga en Pilates. Ik hoop zoveel mogelijk mensen te mogen inspireren met deze manier van bewegen. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om te (leren) luisteren naar het lichaam en even af te schakelen van het drukke leven. Een beetje liefde voor jezelf.

index

Na het afronden van twee hoofdstudies aan het conservatorium in Maastricht en het uitvoeren en vooral lesgeven van gitaar en zang gedurende meer dan 20 jaar, ontdekte Sandra dat Ashtanga Yoga haar tweede passie was en kreeg ze de kans om ook docente te worden in zowel Power Yoga als Ashtanga Vinyasa Yoga. Intussen geeft ze ook les in hatha yoga en pilates, én lessen om op een verantwoorde en leuke manier goed en diep de spieren te strekken. Elke dag is voor haar een cadeautje, want ze kan altijd bezig zijn met haar 2 passies: muziek en sport…. met een brede lach.

sarah

Sarah heeft een voorliefde voor yoga met een dynamische flow, dus vandaar dat ze al snel bij vinyasa yoga terecht kwam. Naast yoga heeft Sarah ook in de psychiatrie en verslavingszorg gewerkt en geeft ze sinds 2019 ook yoga voor mensen met psychotraumaklachten. In Sarah haar lessen hoef je niks: het belangrijkst is om te gaan voelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.