Corona-update-atlas-yoga

16 october

Atlas Yoga is open… Nu ook online lessen

Dinsdag was de aankondiging van de nieuwe Corona-regels. Voor Yoga was er aanvankelijk enige verwarring. We zijn erg blij dat yoga onder de uitzonderingen valt en er maximaal 30 personen in een ruimte mogen. (bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-imeters-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijk-leven klik op: regels voor sport en spel). Onze lessen zijn veel kleiner met maximaal 11 studenten en meestal zijn de lessen veel rustiger dan dit met zelfs maar 2-5 studenten.

Dat betekent dat wij in onze studio verder kunnen gaan met yoga! En dat is maar goed ook, want yoga helpt ons sterk en ontspannen te blijven.

Wij willen ook maatschappelijk verantwoord blijven en dus graag…

 • Een strikte onderlinge afstand van 1,5 m. aanhouden.
 • Neem indien nodig je eigen rekwisieten mee of desinfecteer de rekwisieten die je van de studio gebruikt.
 • Blijf thuis als jij of je huisgenoten symptomen vertonen. VANAF MAANDAG KUNNEN DE LESSEN OOK ONLINE GEVOLGT WORDEN.
 • Nu vragen wij u om ook een gezichtsmasker te gebruiken als u door de studio loopt (niet in de les).

Ventilatie is verplicht en tevens erg belangrijk. De winter komt eraan en de ramen staan ​​open om al die heerlijke frisse lucht binnen te laten, breng een deken mee naar de klas en kleed u gepast.

Online lessen

Indien u de les niet in de studio kan volgen heeft u de mogelijkheid om dit vanaf thuis te doen via een live verbinding. Bijna alle lessen zullen dus online aangeboden worden en dit is in het lesschema te herkennen als een online les met dezelfde naam. Iedereen die al een abonnement of strippenkaart heeft kan deze gebruiken voor zowel de studio- als online lessen. Tevens zijn er aparte prijsopties beschikbaar voor diegene die alleen lessen online wil volgen. Vanaf maandag zal alles nog eens duidelijke op de website uiteengezet zijn mbt de online lessen.

info@atlasyoga.nl

www.atlasyoga.nl

11 mei 2020

Lieve Yogis

Allereerst hopen wij dat u en uw familie gezond zijn en het goed hebben in deze prachtige lentetijd.

Wij zijn super blij u te mogen vertellen dat na de laatste aankondiging van de regering het nu mogelijk is om buiten yogales te geven op ons prachtige dakterras. U kan nu online lessen boeken via de Atlas Yoga website! https://atlasyoga.nl/les-boeken/

We starten met een Iyengar Yogales op donderdag 14 mei om 15 uur en vervolgens een Body and Mind Alignment Yogales op vrijdag 15 mei om 14.30 uur. De komende dagen zullen meer tijden bekendgemaakt worden. Bij veel vraag worden de lestijden uiteraard uitgebreid.

Zoals u zich kan voorstellen zijn deze lessen buiten erg afhankelijk van het weer dus neem geschikte kleding mee.  Als het kouder is kan het nodig zijn om een dubbele laag comfortabele kleding aan te doen en op warmere/zonnige dagen kan een hoed en zonnebrandcrème belangrijk zijn. Ik zou willen voorstellen om het weer voorafgaande aan de les te controleren, zodat u zich goed kunt voorbereiden. Als het te koud is of regent, moeten de lessen worden geannuleerd. Laten we hopen op geweldige yoga-weer!

Social distancing wordt in de klas gerespecteerd door middel van 1,5 meter tussen alle matten te houden. Studenten moeten in hun eigen yogamat of yogamathoes voorzien. Indien u dekens, blokken of dergelijke hulpstukken wil gebruiken moet u deze zelf meenemen. Op dit moment worden er geen gemeenschappelijke rekwisieten uit de studio verstrekt vanwege hygiënische doeleinden. We hebben enkele matten beschikbaar om in de studio te kopen, indien nodig. Tevens willen wij u vragen om de looproutes te respecteren en zo min mogelijk van de sanitaire voorzieningen gebruik te maken. De kleedkamer mag tevens niet gebruikt worden.

Onze yogadocenten zijn erg enthousiast om weer les te kunnen geven en de voordelen van yoga in deze nogal onzekere tijden weer over te mogen brengen.

Let op:
*Deze buitenlessen zijn alleen te koop als losse les of 5-lessen strippenkaart.
** Zodra de studio volledig open is en het normale lesschema wordt hervat, zullen we ons eerdere aanbod van een gratis maand onbeperkte yoga kunnen respecteren voor degenen die eerder de Amadorra onbeperkte maart/april-promotie hebben gekocht.

Al het beste en tot ziens op de mat voor wat frisse lucht.

Jasmine en Michiel

16 maart 2020

Wat gebeurt er met mijn aangekochte yogalestegoed?

Wij vinden het uiteraard heel erg vervelend dat wij ons met u allen in deze situatie bevinden. De yogastudie is net geopend, wij hebben erg veel geïnvesteerd in het pand en yogamaterialen en hebben geweldige yogadocenten aangetrokken. Vervolgens ligt alles plat. Het Coronavirus is helaas iets wat overmacht is en omdat onze opstartkosten en tevens de reguliere kosten gewoon doorgaan kunnen wij het ons niet permitteren om tegoeden terug te gaan betalen. Wij willen de yoga-community zo goed als mogelijk bedienen, nu en in de toekomst, en hopen hierom ook om uw begrip voor deze situatie. Wij hopen een gepaste extra korting te kunnen geven voor de lidmaatschappen van mei om u zodoende toch nog tegemoet te kunnen komen. Wij bedanken u voor uw begrip. Als u zich hier niet in kan vinden dan horen wij dit uiteraard heel graag van u. Wij willen het beste voor iedereen!

15 maart 2020

Lieve iedereen

Zoals u wellicht weet is de regel van de overheid dat we de yogastudio op zijn vroegst tot 6 april sluiten. Dit maakt ons natuurlijk erg verdrietig. Het zijn echter bovengeschikte belangen dat wij zorgen voor de mensen om ons heen en de druk op de al zo overbelaste gezondheidszorg te verminderen.

Het is het perfecte moment om een yoga-routine voor thuis te proberen. Yoga en beweging kunnen helpen stress te verminderen en het immuunsysteem te versterken. We hopen een aantal yogalessen van onze leraren online te zetten. We moet alleen even uitzoeken hoe we het moeten doen! Binnenkort nemen we weer contact met u op!

Mvg.

Jasmine en Michiel

12 maart 2020

‘Nederland is een ziek land en moet worden behandeld als een ziek land’, sprak premier Rutte gisterenmiddag in zijn persconferentie.

Ook wij zijn voorbereid op het nieuwe Coronavirus en nemen alle maatregelen die door het RIVM en de overheid worden opgelegd heel serieus.

Wij zijn gewoon open en u kunt bij ons verantwoord de yogalessen blijven volgen.

Wij zijn geopend!

Ook in deze periode is een goede weerstand enorm belangrijk. Wij blijven daarom ook onze verantwoordelijkheid nemen om hierin alles te doen wat wij kunnen. Yoga, chiropractie en sporten dragen bij aan een goede weerstand. Bent u gezond en fit? Dan loopt u minder gevaar om ziek te worden.

Wat doen wij?

Niet alleen u neemt voorzorgsmaatregelen om het Coronavirus tegen te gaan, ook wij doen dat. Om onze omgeving zo gezond mogelijk te houden voeren wij een aantal extra maatregelen door.

 • Klassecapaciteit wordt voorlopig verlaagd
 • voor de opening worden alle deurklinken, tafels, wc’s, toetsenborden, koffiemachines en yogazalen zorgvuldig schoongemaakt;
 • gedurende de dag worden deze maatregelen elk uur uitgevoerd
 • de deuren zullen zoveel mogelijk open staan om onnodig contact met de deurklink te voorkomen.
 • alle medewerkers binnen Atlas Yoga en Atlas Gezondheid wassen hun handen zeer regelmatig;
 • Docenten geven geen les als ze symptomen vertonen
 • Sommige lessen buiten de piekuren zijn erg stil – als je wilt weten welke lessen in het bijzonder, stuur dan een e-mail naar info@atlasyoga.nl

Wat vragen we van u?

Opnieuw willen we u graag wijzen op een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen.

 • Ontsmet uw handen als u binnenkomt en was deze tevens met zeep;
 • Maak je mat voor en na de les schoon of gebruik een handdoek of matovertrek in de les. Schoonmaakmateriaal wordt verstrekt.
 • Houd je mat op een redelijke afstand van de andere studenten
 • Kom alsjeblieft niet naar de les als je ook maar de geringste symptomen vertoont, zoals keelpijn, hoesten, koorts, niezen, loopneus.

Afspraak verplaatsen

Bent u niet zeker van het feit of u een gewone verkoudheid heeft of Corona, bent u in een risico gebied geweest of valt u binnen een risicogroep?

Dan snappen we dat u liever niet wil komen voor een les. U kan via de website naar “My Profile” en daarna naar “My schedule” gaan om de les te annuleren. Om lessen vervolgens om te boeken kan dat via https://atlasyoga.nl/les-boeken/

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht u vragen hebben, dan zijn we per mail het beste bereikbaar.

.. en tot slot, voor uw eigen gezondheid en immuniteit, ga alstublieft gewoon door!

Blijf yoga beoefenen om actief te blijven en om te ontspannen, zelfs als u besluit thuis te blijven.